CESIDA trasllada als partits polítics la necessitat d’implantar un Pacte d’Estat enfront del VIH

Avui comença a Nova York la Reunió d’Alt Nivell de l’ONU sobre el VIH i la sida, sense presència del Govern d’Espanya
En les passades eleccions PSOE, Podem, Ciutadans, Unitat Popular i UpyD van mostrar un compromís real per frenar el VIH.
2016.06.08 – La Coordinadora estatal de VIH i sida va aconseguir en les eleccions generals del passat mes de desembre un ampli consens polític en relació amb el VIH i altres infeccions de transmissió sexual. En no haver-hi hagut acord de govern, cap partit polític ha tingut oportunitat d’implantar les mesures que van recollir en els seus programes electorals i que assumien del Pacte d’Estat davant del VIH, la sida, l’estigma i la discriminació, presentat per CESIDA.

“Estem en un moment històric en la resposta al VIH i la sida, avenços en tractaments, en prevenció, en investigació … que dóna esperances a aconseguir l’objectiu d’ONUSIDA per al 2030, d’eradicar la sida, com a part dels nous Objectius de desenvolupament Sostenible “, anuncia Juan Ramón Barrios, president de CESIDA.

Per CESIDA en aquest moment es disposa de les eines per complir amb els objectius d’ONUSIDA, però considera que cal més implicació de totes les institucions públiques de l’estat, de les comunitats autònomes i locals, ONG, societats científiques, sindicats, empresaris i mitjans de comunicació.

“En els últims anys no hem estat a l’altura de les circumstàncies en matèria de sanitat, en què s’ha reduït fins a un 70% la quantia d’ajudes per abordar de manera integral el VIH, de manera que cal donar passos a front i avançar contra aquest virus “, expressa el president de CESIDA.

La Coordinadora estatal de VIH i sida tendeix una mà, per frenar la incidència del VIH, “tant als partits polítics que ja han assumit aquest pacte d’estat, PSOE, Podem, Ciutadans i Unitat Popular; com als que no, com el Partit Popular. Perquè estem davant un problema de salut pública que ens afecta a totes i tots “, avança el president de CESIDA.

CESIDA a la Reunió d’Alt Nivell de l’ONU sobre el VIH i la sida

CESIDA lamenta que el Govern en funcions no tingui un compromís real enfront del VIH i no hi hagi representació governamental a la Reunió d’Alt Nivell de l’ONU sobre el VIH i la sida que comença avui a Nova York i es durà a terme fins al dia 10.

“En matèria de VIH. No podem consentir que el Govern d’Espanya no sigui present, amb la resta dels estats membres de les Nacions Unides en una reunió d’aquesta rellevància “apunta Juan Ramón Barris.

Qui sí mostra el seu compromís i participa activament en aquesta Reunió d’Alt Nivell és CESIDA, a través d’Alexandra Pérez, membre de la Junta Directiva de la coordinadora, present a Nova York, on es redactarà una Declaració Política sobre el VIH i la Sida, i l’objectiu central serà plantejar estratègia i accions perquè l’any 2030 es posi fi a l’epidèmia de la sida.

“Des CESIDA es treballarà per intentar implantar aquesta declaració política a l’estat espanyol a través de les nostres 70 entitats, incloses l’Associació Gallega afectats i afectades VIH (AGAVIH), SOM + LGTB d’Aragó i l’Associació de Trobada i Acollida al Toxicòman (ADEAT ) que han ingressat a la coordinadora el cap de setmana després de la XXVII Comissió Permanent de CESIDA “, afirma Barris.

Add Your Comment

welcome image