Aquest any celebrem el 39è aniversari de la primera manifestació pel dia de l’Orgull, que va recórrer els carrers de la nostra ciutat en plena efervescència de la Transició. Gairebé quaranta anys després, la societat valenciana ha viscut moltes transformacions, gran part d’elles en clau positiva, amb més i millor democràcia.

Ara bé, tot i que l’Estat espanyol es va situar entre el 2005 i el 2007 a la davantera del món pel que fa als drets i llibertats de les persones lesbianes, gais, trans, intersex i bisexuals, la implantació de polítiques neoliberals a partir del 2008 va comportar uns greus retallades en drets i llibertats, retallades que van sacsejar gran part dels pilars polítics, econòmics i socials de pràcticament tot el món occidental, nosaltres incloses.

Ja portem una dècada de greu retrocés democràtic, pel que fa als drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d’igualtat i cohesió socials. En l’àmbit estatal hem assistit a una regressió de la situació de la diversitat sexual, de gènere i familiar, i de les dones, a causa d’un ex govern central que, durant 7 anys, ha menyspreat sistemàticament les reivindicacions pendents dels col·lectius LGTBI i feministes, i també d’un poder judicial que s’ha mostrat cec, en moltes ocasions, davant les violències heteropatriarcals que ens afecten directament.

Però, afortunadament, en l’àmbit autonòmic i local valencià, el canvi de govern produït en 2015, ens ha comportat avenços en assumptes tan importants com la lluita contra la transfòbia, per la visibilitat LGTBI, i en els àmbits de l’Ensenyament, la Cultura o la Sanitat.

Malgrat tot això, l’avanç real requereix d’un ferm compromís general de tota la societat i el suport real i efectiu de totes les administracions. Volem una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones. Siguem LGTBI o no, perquè les persones som molt més que la nostra sexualitat i gènere.

Per tot això, seguirem lluitant pels nostres drets, per aconseguir la plena igualtat i eliminar la LGTBIfobia, dins i fora de les nostres fronteres. Mai donarem un pas enrere davant la discriminació. No consentirem cap retallada legal i defensarem els nostres drets i llibertats fins a gaudir del ple reconeixement de les persones trans i intersex. Lluitarem fins a aconseguir la plena igualtat per al col·lectiu LGTBI i la veritable democràcia cap a totes les dones, homes i persones amb identitats no binàries.

I és per això que exigim:

La represa de polítiques feministes i LGTBI per part del nou Govern de l’estat espanyol i la cooperació entre totes les institucions, per una democràcia real i inclusiva.
L’aprovació urgent de la Llei contra la LGTBIfobia i per a la igualtat efectiva i la no discriminació en l’àmbit estatal, llei necessària i fonamental per al nostre col·lectiu.
La implementació de la Llei Integral trans i la immediata aprovació i posada en marxa de la Llei d’Igualtat LGTBI del País Valencià.
La despatologització de les identitats trans i intersex per l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes internacionals.
Mesures reals i coordinades davant el VIH, així com accions efectives que acabin amb l’estigma i la discriminació que encara continuen patint les persones que conviuen amb el VIH.
Un compromís institucional efectiu, real i amb dotació de recursos contra totes les agressions masclistes. Volem polítiques públiques decididament feministes, que contemplin a totes les dones en tota la nostra diversitat. No al masclisme! NO ÉS NO!
La fi de tota violència LGTBIfóbica i la implementació urgent de projectes específics per acabar amb la LGTBIfobia que imbueix tants àmbits de les nostres vides.
Accions diplomàtiques efectives contra aquells estats que no garanteixin la seguretat i els drets i llibertats de les persones LGTBI. Així com un canvi en la política exterior i interior espanyola favorable a l’acollida de persones que fugen dels seus països perseguides per la seva orientació sexual o identitat de gènere.
Mesures legals que garanteixin la seguretat de les persones LGTBI, perseguint qualsevol tipus de delicte d’odi, discurs LGTBIfóbico o actes que danyin la dignitat de les persones LGTBI.
En particular, la fi de tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió cap a la infància LGTBI. Cal donar suport a la seva identitat de gènere i sexualitat davant l’assetjament, perquè es puguin desenvolupar de forma integral.
Per això, exigim la retirada de tot tipus de subvenció, menció, ajuda pública o tolerància social cap a qualsevol organització, associació, empresa o individu que fomenti els discursos d’odi i la LGTBfòbia en qualsevol àmbit.

Volem que no ens insultin, no ens acomiadin, no ens invisibilicen, no ens patologicen, no ens menyspreïn en cap lloc, ni en les cases, ni als carrers, ni a les escoles, ni als hospitals

 

Add Your Comment

welcome image